Home Børn Børn Lav selv udklædningstøj
Lav selv udklædningstøj Udskriv

At sy udklædninantennergstøj kan være den største kreative udfordring man kan få, når ens lille pode står og fortætter at de gerne vil være en bille, en myg eller et øje til fastelavn, så det at ens kreativitet virkeligt bliver udfordret -  men det er jo også det der er sjovt ved fastelavns kostymer.
Denne artikel er ikke en sy vejledning i hvordan man syr et bestemt kostume, men her kan du finde ideer til du måske kan løse din kreative udfordring.
Ofte skal et kostume bruge afstivning til at give en given form, her kan man komme langt ved brug af pap, ståltråd eller liggeunderlag. Liggeunderlag det dyre alternativ til pap, til gengæld er det lettere at arbejde med og har en længere holdbarhed.
Ståltråd findes i mange forskellige tykkelser. Hvis man bøjer ståltråden på midten og snor de to stykker sammen, kan man holde ståltråden på plads ved at sy (i hånden) ind og ud imellem snoningerne,  
Hvis du skal bruge tykt ståltråd så prøv i et byggemarked.

 

Lav antenner eller følehornfoldantenner


Det der er svært ved at lave antenner eller følehorn er, at få dem til at stritte op i luften.  For at få dem til at stritte, skal der være noget der støtter til hoved, jo mere støtte der til antennerne jo længere kan man lave dem
Vælg en tyk ståltråd, snog den til den får den rette stivelse, lav to løkker for neden –se illustrationen
Sy to smalle stykker stop sammen, det nederste at stofstykkerne skal være bredere, sådan at det kan dække de to ståltråds løkker, før derefter ståltrådsantennerne ind i stof hylstret.
Ny skal antennerne på sys en huen eller hætten, dette gøres i hånden med nål og tråd.
 Bug stof lapperne nedres på stof hylstret, om ståltrådsløkkerne og sy rundt om ståltråden op og ned gennem huen, indtil man er nået hele vejen rundt om løkkerne og antennerne sidder fast.
   

 

øre
Lav ører


Øre kan laves af pap, klip og fold ørerne så de har den ønskede form. Buk et stykke af pappet om forneden, sy eventuelt et stof hylstre til ørene.


Øerne på syes huen eller hætten, ved at sy dem fast igennem den det ombukkede papstykke  

 

 

 

 

 

Læs andre artikler om udklædning

ridderhjelmLav selv riddehjelm af imiteret læder 

hjelmLav selv ridderhjelm af pap

prinsessekroneLav selv prinsessekrone

 
Copyright © 2015 sysler.dk. Alle rettigheder reserveret.
Kontakt: webadmin@sysler.dk